خواص بادام

بادام و تقویت مغز

در منابع طبی حکمای کهن، بادام شیرین افزایش دهنده جوهر دِماغ (بافت عصبی مغز) و مقوی نیروهای اصلی آن (از جمله شناخت، حافظه، و پردازش اطلاعات) دانسته شده است.

 برای تقویت کارکردهای مغز و نگهداری بافت آن، می توان از بادام درختی شیرین به صورت های گوناگون نوشیدنی و غذای خوراکی بهره برد که در فهرست زیر به آن ها اشاره می کنم:

بادام خیسانیده در آب یا شیر
شیره  بادام (مخلوط بادام پوست گرفته + آب)
مغز  بادام کوبیده، آمیخته با نبات کوبیده
مغز بادام کوبیده، سرشته شده با عسل
حریره بادام
خورش مغز بادام
خورش فسنجان بادام

چند نکته:

هریک از خوردنی های بادامی بالا در شرایط خاصی می توانند از دیگر خوردنی ها سودمندتر باشند مثلاً اگر هدف طبیب تقویتِ همزمان مغز و معده باشد خورش فسنجان بادام با کمی رب انار شیرین مفیدتر است؛ و اگر هدف رساندن انرژی سریع به مغز در شرایط خستگی فکری باشد، شیربادام با عسل بهتر از دیگر موارد خواهد بود.
کسانی که دچار یبوست هستند بهتر است پوست روی مغز بادام را بگیرند و سپس با آب یا شیر در میکسر مخلوط کنند.

مصرف پیاپی بادام تفت داده و شورشده به منظور تقویت مغز در افراد سالم توصیه نمی شود، ولی در برخی اختلالات مزاجی مغز با تشخیص طبیب آگاه می تواند بطور کوتاه مدت تجویز گردد.

نویسنده: دکتر مجید انوشیروانی

نظر بدهید