خواص به

خواص به

به در تقویت قلب، مغز و معده مفید است. حکما برای به خاصیت مفرح یعنی شادی‌افزا قایل‌اند و این خاصیت را برای به شیرین بیشتر می‌دانند که طبیعت آن در گرمی و سردی، معتدل است.

خواص غذايي به

به سرشار از ويتامين‌هاي A و B و C و همچنين قند و پپتين است. به رسيده، داراي طبيعتي معتدل است، در حالي كه دانه آن يا همان به‌دانه طبيعتي سرد و تر دارد.

خواص درماني به

به براي درمان بسياري از بيماري‌ها از جمله عفونت‌هاي روده‌اي و ورم حاد روده، اسهال مخصوصا از نوع خوني، سوزش مجاري ادرار، تنگي نفس، سردردهاي مزمن و التهاب‌هاي مختلف مفيد است.

مي‌گويند با خوردن به، عرق بدن خوشبو مي‌شود.

خانم‌هاي باردار براي جلوگيري از سقط جنين به مصرف مي‌كنند.

علاوه بر گوشت به، دانه آن نيز اثر شفابخشي براي التهاب‌هاي دستگاه گوارش و مخاط‌ها، سرفه‌هاي خشك، سينه درد، تب و گرفتگي صدا دارد ولي مراقب باشيد از جويدن و بلعيدن به‌دانه بپرهيزيد زيرا به‌دانه، حاوي يك ماده سمي است كه براي بدن مضر است.

بنابراين چند عدد به‌دانه را مدتي در دهان نگه داشته و مرتب بمكيد تا لعاب آن خارج شود، سپس بيرون بريزيد يا اينكه چند عدد به‌دانه را در آب داغ بخيسانيد و از لعاب آن استفاده كنيد.

 
فواید خوردن به


- اثرات مثبت بر فکر و ذهن
- احیای روحیه و خوشحال بودن
- از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها
- تقویت کننده قلب، کبد و معده
- مفید برای زخم معده
- تحریک کننده اشتها
- نرم کننده سینه
- ادرارآور و کمک به هضم غذا
- جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.
- از بین برنده بوی بد دهان
- مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.
- ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.
- کمک به پایین آوردن کلسترول خون
- کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
- کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین ث
- تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.

خواص آب به :


- جلوی خونریزی را می گیرد.
- جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد.
- سردرد را برطرف می کند.
- از بین برنده تشنگی می باشد.

خواص هسته میوه به ( به دانه )

- برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.
- ضد تب
- مفید برای اسهال
- لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.

 

احادیث در زمینه به :

امام صادق علیه السلام :  هرکس به را قبل صبحانه بخورد صورتش زیبا  ونطفه اش نیکو میشود .

امام علی علیه السلام فرمودند: خوردن به دل ضعیف راقوی میکند معده راپاکیزه میکند ودل را زیرک ومردترسان راشجاع میکند. (حلیه المتقین ص ۵۱)

امام باقر علیه السلام : میوه به، حزن وناراحتی محزون را ازبین میبرد همانند دست که عرق پیشانی را میبرد .

 

میوه به و بیماریهای قلب :

تعابیر مختلفی درباره به و اثرات آن بر قلب آمده که در این بخش آن‌ها را بررسی می‌کنیم.
به قلب را جلا می‌دهد.

پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) می‌فرمایند:

«كلوا السفرجل، فإنه يجلو الفؤاد.»

«به بخورید زیرا قلب را جلا می‌دهد.»

اگر جلا به معنی روشنایی و نورانیت باشد به قلب باطنی برمی‌گردد ولی اگر مراد از جلا، بهتر کار کردن باشد آنگاه به قلب تپنده در بدن برمی‌گردد.

در ادامه روایت آمده:

«و ما بعث نبيا إلا أطعمه من سفرجل الجنة فيزيد فيه قوة أربعين رجلا.»

 «خداوند هیچ پیامبری را مبعوث ننمود مگر اینکه به او از ((به)) بهشتی دادند، این سبب می‌شود که قوت او برابر نیروی چهل مرد شود.»

در این روایت معلوم است که مراد تقویت بدن است نه باطن و روح.

 به  برای قلب حیات است.

 امام علی(علیه السلام) می‌فرمایند:

 «السفرجل قوة القلب و حياة الفؤاد و يشجع الجبان.»

 «به تقویت‌ کننده قلب است و حیات است برای قلب و آدم ترسو را شجاع می‌کند.»
 
از مجموع این روایات می‌توان دریافت که به برای قلب و بیماری‌های قلب مفید است و این موضوع تواتر معنوی دارد.

 منابع:

 مكارم الاخلاق، رضی الدين أبی نصر الحسن بن الفضل الطبرسی، ص ۱۷۲

چای به و سیب
 
* طبیعت گرم و تر
* مقوی اعصاب و گوارش
* نرم کننده دستگاه تنفس و ریه
* نشاط آور
* رفع سودا
* خوش عطر
جایگزین عالی چای سیاه که مضر و سودازا است
با عسل یا نبات قهوه ای میل کنید

نظر بدهید