بره موم (Propolis)
جمع آوری صمغ درختان بوسیله فکین جانور صورت گرفته و برای حمل به پاهای عقبی سپرده میشود سپس آنرا با موم گرده گل، ترشحات بزاقی امیخته و به صورت قابل استفاده در کندو در می آورد. حمل آن به کندو از حدود شهریور ماه شدت می یابد وتا آبان ماه ادامه دارد معمولا در ساعات گرم روز برداشت آن راحت تر است. بره موم تنها جسم از محصولات کندو است که حاوی ماده ضد قارچ است. بره موم در حرارت ۸۳ درجه ذوب میشود مزه اش تلخ بوده وبوی شدیدی دارد رنگ آن از زرد تا قهوه ای تیره است و بسیار چسبناک میباشد.
زنبور عسل از آن در گرفتن درزهای کندو- مومیایی کردن اجساد حشرات مهاجم، ضد عفونی کلنی استفاده می کند. اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی بره موم نگهداری کلنی در مقابل بیماریها کمک شایانی می نماید. غالب تولید کنندگان بره موم، چین، برزیل، آمریکا و استرالیا و اروگوئه میباشند و مصرف کننده عمده ی آن در جهان کشور ژاپن است. بیشتر مطالعات گواه بر این است که بره موم خاصیت ضد میکروبی بالایی دارد. آزمایشات متعدد نشان داده اند که پروپولیس دارای ارزش ممانعت کننده ای روی حداقل ۲۱نوع باکتری، ۱۹ نوع قارچ، نوع پروتزوآ (مانند ژیاردیا) و ویروس (مانند تبخال و آنفولانزا )می باشد . همچنین ، بره موم دارای خاصیت های درمانی دیگری مانند :ارزش ضد سرطانی ، اثر آنتی اکسیدانی، التيام جراحات، ترمیم بافت روده و معده عفونت های پوستی، ضد التهاب، اثر بی حسی، اثر بر سیستم ایمنی، اثر مراقبت از دندان می باشد فلاونوئیدها بعنوان بیشترین عامل درمانی در بره موم شناخته شده اند مطالعات کلینیکی نشان داده اند که پروپولیس عامل موثری در معالجه برونشیت و اختلالات مشابه، آنفولانزا و تبخال، عفونت قارچی و کچلی، قارچهای پوستی اختلالات و ناراحتی های مربوط به دندان، زخمهای پوستی، سوختگی ها، دملها و ورمهای چرکی، عفونتهای گوش ، ژیاردیا و ورم مخاط روده، التهاب مفصل ران و التهابات مهبلی است به دلیل وجود سینامیک اسید و فنولیک اسید از تکثیر ویروس جلوگیری می کند و عصاره آن زخمهای ناشی از تب برفکی دام ها را معالجه می کند. در تاریخچه ۱۲ کشور اروپایی درباره استفاده های بره موم در معالجه عفونتهای دهان و گلو و مراقبتهای دندانی مطالبی مشاهده گردیده است.
به استثنای ویتامین K ، بره موم دارای تمام ویتامین های شناخته شده وچهارده ماده معدنی لازم برای بدن به جز سولفورمی باشد.
بره موم برای درمان بیماریهایی چون حساسسیت ، خون مردگی ، سوختگی ، کوفتگی ، زخم ، سرطان ، خستگی ، مشکلات تنفسی ، جوش ها ، اختلالات پوست ، سرفه ، عفونت ، سرماخوردگی ،آنفولانزا ، فشار خون ، ونقصان گردش خون ، زونا و جراحات ومشکلات کبدی به کارگرفته می شود.
بره موم دارای فعالیتهای ضد میکروبی است . شمار زیادی از مطالعات مبين این مسئله است که بره موم دارای ارزش ممانعت کنندگی در برابر واریته های مختلف میکروارگانیسمهااست.
ارزش ضد باکتریایی بره موم به پینوسمبرین، گالانین، اسید کافیک و فرولیک اسید مربوط است. بره موم از ساخته شدن پروتئین به وسیله باکتریها جلوگیری می کند و به این وسیله از رشد باکتریها جلوگیری می کند.
ترکیبات ضد قارچی آن شامل : پینوسمبرین، پینوبانكيس، كافیک أسيل بنز استر، نسأفورانتین، پتروستیلین می باشد و ترکیبات ضد ویروسی بره موم عبارت است از : كافیک اسید، لوته اولین، کوئرستین .
اكثر مطالعات نشان میدهند که خاصیت درمانی بره موم مربوط به اجزا فنولیک }فلاونوئید و بقیه ترکیبات فنلی مانند استرهای كافیک اسید {است ، بره موم با برخی از انتی بیوتیک های اثر سینرژیست دارد و اثر انها را در برخی از باکتریها و قارچ ها افزایش میدهد .
تحقیقات نشان داده است که عصاره اتانلي بره موم از رشد سلولهای سرطانی رحم و کبد ممانعت مینماید . جداسازی کولستين، كافیک اسید و دیترپنوئید و کلورودان از بره موم ارزش سیتوتوکسیک انرا نشان داد. دیترپنوئیدهای کلرودان بصورت اختصاصی باعث جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی میشود. هم چنین بره موم دارای اثر سیتوتوکسیک در محیط آزمایشگاهی در مقابل سلولهای سرطانی هامستر و تومورهای تیپ سارکومای موش بود. کافيک اسيد فنولیک استر ماده ای است که اثرات سیتوتوکسیتی را در کشت سلولهای سرطانی انسانی و حیوانی از جمله سرطان پستان - تومور سیاه پوستی - روده بزرگ و سلولهای سرطانی کلیه از خود نشان میدهد. ماده ای بنام آرتی فنیلین از بره موم جدا شده که ارزش سیتوتوکسیک در سلولهای سرطانی معده انسان، سلولهای سرطانی جگر انسان و سلولهای سرطانی روده موش در محیط آزمایشگاهی را دارا است استرهای كافیک اسید از طریق القای شیمیایی از تولید تومورهای موش جلوگیری میکند.
بخشی از سلولهایی که تحت تاثير اثرسمی قرار می گیرند همان بخشی هستند که به وسیله ژنهای موتاسیون شده باعث پیشرفت سلولهای سرطانی است.
تجمع فلاونوئیدها در بره موم باعث بیشتر شدن خاصیت آنتی اکسیدانی میشود.
انتي اكسيدانها توان حذف رادیکالهای آزاد را دارند و به این وسیله چربی ها و بقیه ترکیباتی مانند ویتامین ها را از اکسید شدن محفوظ نگه میدارند و بدین وسیله از نابودی ویتامین ث جلوگیری می کنند. فعالیت رادیکالهای آزاد باهم و با بقیه فاکتورهای دیگر به تغییر بافتها در شرایط بیماریهای چون کاردیو و اسکولار، آرتریت (ورم مفاصل)، سرطان، دیابت، پارکینسون و آلزایمر کمک می کند. مطالعات ازمایشگاهی بر روی موش صحرایی نشان می دهد که عصاره بره موم سلولهای کبدی را از هر گونه زیانی محافظت می کند.
بره موم باعث برانگیختگی سیستمهای انزیمی می شود ، در متابولیسم سلولی ساختمان کلاژنی موثر بوده و باعث بهبود زخمهای ناشی از سوختگی میشود. بره موم مانع گسترش زخم معده شده که این اثر در نتیجه ترکیبات فلاونوئیدی آن است.
در جلوگیری از رشد قارچها - مخمرهای مربوط به عفونتهای جلدی مانند عفونت قارچی (کچلی) موثر هستند. مطالعه در ترکیبات بره موم نشان داده که مشتقات فلاونوئیدها و اسيد كافیک در این امر موثرند.
مطالعات بر روی موش نشان داده که عصاره پروپولیس دارای اثر ضد التهابی مشابه است این دارو در بیماریهای التهابی استفاده می شود. این بار هم فلاونوئیدها و كافیک اسیدها به عنوان بازدارنده در واکنشهای التهابی مطرح می باشند. آزمایش های انجام شده بر روی بره موم شهرستان مشهد نشان داد که این ماده بر روی رشد دونوع باکتری گرم مثبت اثرات ممانعت کنندگی دارد .
بره موم و برخی از ترکیبات آن می توانند در تولید داروی بی حس کننده موضعی استفاده شوند . مطالعات نشان داده است که قدرت آن سه برابر کوکائین میباشد (با تست بر روی قرنیه خرگوش). اثر بیهوشی در نتیجه وجود پینوسمبرین، پینوستروبین و كافیک اسیداسترها در بره موم می باشد.
تحقیقات اخیر در ژاپن نشان داده است که عصاره بره موم باعث فعال سازی ماکروفاژها می شود این پدیده به مقاومت بدن در برابر امراض مرتبط می باشد بره موم سلول های ایمنی را تحریک به تولید سایتوکینها می کند. این موضوع سبب روشن شدن چگونگی اثر ضد توموری فرآورده های بره موم می باشد. بره موم باعث تحریک تولید آنتی بادی در موش ایمن می شود، در طحال موشی که عصاره بره موم همراه با آنتی ژن استفاده شد آنتی بادی تولید شده سه برابر بیشتر از کنترل بود، ۲۴ ساعت بعد مجددا بره موم تزريق گردد باعث تشدید ساخت آنتی بادی می شود ولی استفاده بیشتر آن باعث کاهش اثر آن میشود بره موم در صورتی که بانوعی واکسن زنده استفاده شود دو تا سه برابر، میزان آنتی بادی را افزایش میدهد، در مقایسه با گروه کنترل با استفاده از بره موم تولید آنتی بادی در روز ۱۴۰ به حداکثر خود می رسد و آنتی بادی ها تا ۳۳۰ روز قابل شناسایی خواهند بود و باعث تعدیل پاسخ ایمنی در شرایط آزمایشگاهی می شود. بره موم توانایی مهار همانند سازی ویروس ایدز و القای پاسخ های ایمنی در آزمایشگاه را دارد.
آغشته کردن وسایل دندانپزشکی به مقداری مایع آب و بره موم نشان داد که این ماده می تواند در درمان فرعی برای التهاب لثه و دهان موثر باشد. عصاره 50 درصدی بره موم خاصیت انتی سپتیک در مقابل ریشه دندان را از خود نشان میدهد همین طور مانع رشد مقدار زیادی از باکتریوفاژهایی است که در پوسیدگی دندان موثرند .
نحوه مصرف بره موم :
برخی از افراد بطور مستقیم بره موم را بصورت خام مصرف می کنند اما قابلیت چسبندگی بره موم اینکار را دشوار میکند و به همین علت لازم است ابتدا بره موم منجمد شود و سپس توسط قهوه خردکن و آسیاب، خرد می گردد. بیشتر تولید کنندگان از مراحل استفاده می کنند که طی آن اجزای مختلف بره موم در آب یا الكل فعال شده و سپس به شکل مایع یا خشک درون کپسول بسته بندی می شود.
بره موم خواص بالقوه ای به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی در زمینه ی دارویی دارد .داروهای تهیه شده از بره موم می تواند به شکل داخلی یا دهانی مورد استفاده قرار گیرد و سموم و رادیکالهای آزاد را نابود کند.
با تحقیقات زیادی که در دنیا در ارتباط با محصولات بره موم صورت گرفته شاهد پیشرفت های زیادی در این رابطه هستیم. زنبورها به وسیله سبدهای گرده روی پاهای عقب خود دانه های گرده را به صورت توده های متراکم به نام بار گرده از روی گلها جمع آوری و به داخل کندو حمل می کنند و در آنجا ذخیره می شوند و به عنوان منبع تامین کننده پروتئین ویتامینها و چربیها و مواد معدنی به وسیله زنبورها و نوزادان آنها مصرف می شوند و مقدار کمی از گرده ها هم مستقیما وارد عسل حاصل از جمع آوری شهد می شوند.
زنبوران جوان گرده را تکه نموده و به ته سلولها میچسباند این عمل باعث خروج هوا از خلل و فرج گرده می شودسپس روی آنرا با قشر نازکی از عسل میپوشانند زنبورها این سلول ها را هیچگاه پر نکرده و سر آنها را با موم نمی پوشانند. آزمایشات نشان داده اند که اثرات آنتی بیوتیکی گرده ای که توسط زنبور گلوله شده ۵۰ برابر بیشتر از گرده گل است.
تحقیقات یک پایگاه مطالعاتی در آلمان نشان داد که گرده برای موشها بطور صد در صدی مغذی بوده و باعث افزایش تولد میگردد و تا وقتی که موشها با گرده تغذیه شوند مبتلا به هيچ عارضه ای نمی گردند .
اثرات مخرب بره موم :
بره موم بجز در مواردی نادر اثرات سمی برای انسان و پستانداران از خود نشان نداده است. التهابات پوستی نمایانگر خوبی برای نشان دادن واکنشهای آلرژیکی به بره موم می باشد.
در ابتدا گزارش هایی در خصوص واکنش های آلرژی در زنبورداران و نگهدارنده های زنبور عسل که روزانه در تماس با فرآورده های خام بودند ثبت گردید سپس در مردم عادی که استفاده گسترده تری از محصولات دارای بره موم داشتند این واکنشها گزارش شد، در اثر تماس با پروپولیس خام ممکن است آماسهای پوستی ظاهر گردد. بره موم عصاره و محصولات آن شامل كافیک اسید و مشتقات آن بوده و می تواند عامل عمده آلرژی باشد، مشتقات سینامیک اسید نیز دلالت بر همین کار می کنند زمانی که بطور طولانی از ارتباط با بره موم خودداری شود آماسهای پوستی التیام می یابند. بنابراین توصیه می شوداستفاده از بره موم با در نظر گرفتن همه تمهیدات صورت پذیرد و زمانی که واکنشهای حساسیتی دیده شد از استفاده آن خودداری گردد. مقدار نادری نیز التهابات ناگهانی و زخم و تورم دهان و ورم لثه گزارش شده است.
استفاده های تجاری بره موم خام به وسیله زنبورداران به شرکتهای تصفیه کننده این فرآورده فرستاده می شود و این شرکتها عصاره قابل استفاده از بره موم را تهیه می کنند استفاده اصلی تجاری بره موم مربوط به مکملهای رژیم غذایی و درمانی است. بره موم بصورت قرصهایی به طور جدا و یا ترکیب با بقیه ی مواد مانند ژله رویال - گرده و محصولات کندو عرضه میشود.
ارزش تغذیه ای بره موم :
گیلبرتی در سال ۱۹۷۹ اعلام کرد که بره موم ارزش مغذی کمی دارد . این ارزش به خاطر وجود اندک بودن مقدار امینو اسید، مواد معدنی، قندها و ویتامین ها می باشد وجود دی هیدروفلاونوئیدها و ترکیبات مشابه در بره موم به جذب ویتامین ث در بدن کمک می کند بره موم در پزشکی مورد استفاده قرار گرفته و در صنعت داروسازی نقش گسترده ای دارند.
ترکیبات بره موم :
حداقل ۱۸۰ نوع ترکیب در بره موم شناخته نشده است. اجزاء اصلی فعالیتهای درمانی بره موم فلاونها، فلاونولها، فلاوانون می باشند که به آنها فلانوئیدها گفته می شوند.. فلاونوئیدهای موجود در بره موم بسیار متفاوتند ، ضمن اینکه این فلاونوئیدها گلوکزید نمی باشند غالب آنها در گیاهان دارای گلوکزید یافت شده اند دو دانشمند در سال ۱۹۹۲ بیان کردند که حداقل 38فلاونوئید در بره موم شناخته شده استکه شامل: گالامین و پینو سمبرین وپینمواسترومبین برین و پینوبانکسیلین و ....میباشند .
برخی از ترکیبات فنلی ان شامل :سینامیک الکل وسینامیک اسید و وانیلین وبنزوییک الکل و بنزوییک اسید و کافیک اسید و فرولیک اسید است . ترکیبات شیمیایی بره موم و موم های مختلف تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند زیرا از گیاهان زیاد و مختلفی توسط زنبور عسل جمع اوری میگردند .
بره موم تقریبا شامل ۵۰ تا ۷۰ درصد رزین ۳۰ درصد موم ۱۰ درصد روغن اتریک و ۵ درصد گرده است. بره موم غنی از آمینو اسیدها است که این آمینو اسید ها نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد و نیز شامل مقدار زیادی از ویتامینها و غنی از بیوفلاونوئیدها(ویتامین p) است.
بیوفلاونوئیدها پیگمانهای طبیعی در میوه ها و سبزیجات هستند و در پرتقال به فراوانی یافت می شوند. طبق گزارش ها مشخص شده که بیوفلاونوئیدها تاثیر زیادی در تقویت ایمنی بدن دارند.
بره موم ۵۰۰ برابر بیشتر از پرتقال دارای فلاونوئیدهاست مطابق اطلاعات بدست آمده از دومین کنفرانس علوم کاربردی پرورش زنبور عسل در لنینگراد بره موم دارای مواد زیر است: ویتامین A (کاروتن)، بیوتین، بیوفلاونوئیدهاء البومین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر می باشد. بره موم به جز ویتامین k دارای همه ی ویتامینهای شناخته شده می باشد . دارای مواد معدنی مورد نیاز بدن است و مانند ژله رویال و گرده شامل بسیاری از ترکیباتی است که به عنوان همیاری کننده در مواد مغذی عامل ایجاد برقراری توازن می باشند.
اصول نگهداری بره موم :
بره موم محصول پایداری است اما با این همه باید انرا دور از نور و اکسیژن نگهداری کنیم. همچنین بهتر است که از گرمای مستقیم دور نگه داشته شود. در صورتی که بره موم بیش از ۱۲ ماه نگهداری شود بیشتر خواص انتی بیوتیبکی خود را از دست می دهد. بره موم و عصاره آن به عنوان محافظت کننده عمل می کنند همینطور خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن باعث طولانی شدن عمر مفید آن میشود. به سبب فعالیتهای ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی، آلودگی میکروبی در شکل خام و عصاره بره موم کماکان دیده نمیشود.
بره موم ماده ی صمغی است که بوسیله زنبور عسل با آمیختن صمغ برگ و پوست درختان بدست می آید. زنبور عسل از آن به عنوان ضدعفونی کننده کندو استفاده می کند همچنین بره موم عمل محافظت از کندو را در مقابل عوامل خارجی و عفونتها به عهده دارد.
استفاده از آن به صورت خارجی برای رفع سوزش پوست، بریدگی، خارش و کوبیدگی می باشد و یا به شکل خوراکی است. با توجه به اثرات بره موم این ماده به عنوان جایگزین طبیعی پنی سیلین و دیگر آنتی بیوتیکها پیشنهاد گردیده است.
بره موم یک آنتی بیوتیک بی خطر و سالم است. هنگامی که بدن نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده باشد. بره موم می تواند مورد استفاده قرار گیرد زیرا وقتی آنتی بیوتیکها در سطح بالایی تجویز شوند بدن نسبت به آنها مقاومت پیدا می کند و لازم است داروهایی با قدرت و اثر بیشتر ساخته شود زیرا ساختمان موجودات مضر نسبت به آنها مقاوم می شوند و آنتی بیوتیکها قادر به مقابله با آنها نمی باشند. خواص بره موم بطور کلینیکی و تحت شرایط کنترل شده توسط دکتر lund AagaarD دانشمند برجسته دانمارکی بررسی شد . او ادعا کرد در بره موم ماده ای را یافته که کارایی ان در برابر تعداد زیادی از بیماری ها بسیار بالاست .
بره موم و معالجات کلینیکی :
260 کارگر کارخانه فولاد که قبلا به برونشیت مبتلا بودند ۲۴ روز به وسیله متدهای گوناگون مورد مداوا قرار گرفتند. مطالعات نشان دادند که بره موم در درمان التهاب گلو، برونشیت مزمن، زکام و ورم مخاط بینی اثر مثبت دارد .
یک آزمایش کلینیکی نشان داد که بره موم اثر پیشگیری در برابر عفونت آنفولانزایی در انسان را دارد و دوره سرما خوردگی بعد از سه روز درمان با بره موم در مقایسه با بیمارانی که به آنها بره موم داده نشده بود کوتاهتر میشود.در یک آزمایش کلینیکی استفاده از کرم بره موم در ارتباط با بیماران پوستی نشان داد که این ماده ارزش درمانی معنی داری در برابر برگشت تبخال وتبخالهای زونا دارد. این کرم مدت زخم را کاهش میدهد و فاصله بین زخمها را زیاد میکند.
عفونت پوستی: استفاده های کلینیکی از عصاره الکلی بره موم ده درصدی نشان داد که این ماده در برابر ۱۰ قارچ سطحی و ۹ نوع قارچ که در عمق رشد میکنند موثر می باشد. در ۱۱۰ بیمار مبتلا به عفونت قارچی بره موم ۵۰٪ استفاده شد که در ۹۷ بیمار نتایج بسیار مثبتی مشاهده شد.
۶۰ دانش آموز در گروههای مختلفی برای آزمایش اثر بره موم در جلوگیری از گسترش پلاکها و التهابات مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بره موم می تواند به طور ضمنی در معالجه بهداشت دهان موثر باشد. در افراد به بیماریهای دندانی مبتلا به بیماری های دندانی و ورم لثه , شستشوی دهان با بره موم با 10 درصد اب بهبودی معنی داری را نشان داد. نتایج مبین این مسئله هستند که به کار بردن بره موم با یاورهای حاوی "روی"، نسبت به خمیرهایی که در آنها از هیدورکسید کلسیم استفاده شده است برتری دارند. مطالعات کلینیکی دیگری نشان دادند که بره موم برای معالجه التهابات لثه و مخاط دهان بسیار موثر است. مطالعه دیگر مبین این است که بره موم می تواند برای پر کردن کانالهای ریشه استفاه شود زیرا دارای خاصیت بیحس کنندگی و اصلاح استخوان می باشد.
۶۰ نفر مبتلا به بیماریهای پوستی در سنین ۲۳ تا ۹۸ ساله با استفاده از روغن بره موم مورد مداوا قرار گرفتند. روزانه از روغن بره موم به همراه پمادهای آنتی بیوتیک بر روی سطح زخمهای این افراد استفاده می شد. معالجه ۴ تا ۱۲هفته به طول انجامید. در انتها ۱۹ نفر از افرادی که تحت درمان قرار گرفته بودند بهبود یافتند و ۱۹ نفر از آنها شرایط شان بهتر شد. یک مطالعه کاربردی موضعی بره موم بر روی زخم های ناشی از سوختگی نشان داد که بیشتر از ۸۰% باعث افزایش سرعت التيام زخم در مقایسه با استفاده از کنترل های رژیم درمانی شده است. ۲۲۹ بیمار با جراحتها و زخمها و ورمهای عفونی با کرمهای محتوى بره موم مورد مداوا قرار گرفتند. این درمان با دوغلظت (۲٪ و %۸) انجام گرفت. غلظت کم بره موم به طور متوسط در مدت ۱۱ روز باعث التیام و درمان سوختگی و زخم گردید.
زخمهای عفونی در مدت 5/17 روز التيام یافتند و ۶۷ درصد از زخم ها هم در مدت ۳۸ روز درمان شدند . ۱۲۶ بیمار که از گوش درد مزمن رنج می بردند با محلول ۵ تا %۱۰ معالجه شدنددر بیشتر نمونه ها نتیجه درمان مثبت بود. همین طور در التهابات حساس تر گوش نیز نتایج درمانی مثبتی دیده شد.
۱۳۸ بیماری که از ژیاردیا رنج می بردند به وسیله عصاره ۲۰٪ تا ۱۰% از بره موم تحت درمان قرار گرفتند. ۵۲٪ از آنها را کودکان تشکیل میدادند که با میزان کمتری از دارو مداوا شدند ، در افراد بالغ سرعت معالجه مشابه باتینیدازول یک داروی ضد پروتزوا بود، در یک کلینیک در دانمارک اثر بره موم در درمان ورم روده بزرگ مورد بررسی قرار گرفت. که اثر قابل ملاحظه ای در بهبود بیماران مبتلا به ورم روده بزرگ داشت: در بیماران مبتلا، کمبود ایمنی زیادی هویدا شد که با ترکیب بره موم - کلسیم و منیزیم معالجه گردید.
۹۰ بیمار با موارد التهابات رحمی ، دهانه رحم با عصاره اتانلی سه در صدی ۔ بره موم مداوا گردیدند که بیشتر از ۵۰٪ بیماران به این درمان واکنش سر نشان دادند. همچنین تزریق محلول آبی بره موم در درمان ۲۲بیمار مبتلا به التهاب مفصل ران موثر بوده است .
تاثیر بره موم در سلامتی :
خصوصیات آنتی بیوتیکی و ضد التهابی بره موم با تاثیر بر موارد ذیل ثابت می شود: درمان سرماخوردگی، سرفه، آنفولانزا، اختلالات تنفسی، التهاب و عفونت سینوسها، جوش صورت و اختلالات پوستی مانند بریدگی پوست، خارش، سوختگی و عفونت، سرطان، پوسیدگی دندان و زخم دهان.
گستردگی عملکرد بره موم بسیار زیاد می باشد از جمله ی آنها می توان به تاثیر بره موم در درمان موارد ذیل اشاره کرد: سرطان، عفونت ادرار، ورم گلو، نقرس، زخمهای باز، گرفتگی سینوسها، سرماخوردگی، آنفولانزا، برونشیت، ورم معده بیماریهای دندانی، بیماریهای شنوایی، عفونتهای روده، زخم معده، اگزما، ورم مفاصل، سردرد، پارکینسون، عفونت صفرا، تصلب بافتها، زگیل، ورم ملتحمه.
دکتر Klund Aagaard رئیس دانشگاه بین المللی بهداشت می گوید: بره موم با اثر بر غده تیموس اختلالات را کاهش می دهد بیو فلاونوئیدهای موجود در بره موم به مرمت رگهای خونی و ثبات و نشر هیستامین کمک می کند.
p . lavie دانشمند فرانسوی ادعا میکند که غالب گروه های علمی گوناگون در حال بررسی اثرات بره موم می باشد در نتیجه ی مطالعات وی مشخص گردید که افزودن آب گرم یا الكل گرم به بره موم عصاره ای ایجاد میشود که خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و این اثر با نگهداری عصاره بره موم در یخچال حفظ می گردد.او دریافت بره موم قابلیت قارچ کشی داشته و اعلام کرد که بره موم تنها محصول کندو است که دارای این اثر ویژه می باشد. آزمایشات پزشکی نشان داد که اثر عصاره ی اتانولی بره موم مشابه اثر دارویی نووکائین است . این دارو برای بی حس کردن سطح بدن مورد استفاده قرار می گیرد و این خصوصیت بدون شک علت اثر بسیار زیاد بره موم در کاهش دردهای مربوط به جراحات گلو است .
مطالعات کلینیکی بر روی موش صحرایی نشان داد که بره موم دارای خصوصیتی است که باعث کاهش اندازه تومورها می گردد و از گسترش رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند این قابلیت وابسته به قدرت آنتی اکسیدانی قوی بره موم می باشد . مطالعات جدید اثرات مفید بره موم را در درمان و پیشگیری انواع مشخصی از سر طانی نشان داد که این نتیجه بسیار امید بخش بود.
نظر بدهید