مزاج گوشت ها
شتر: گرم و خشک
گاو: سرد و خشک
گوساله: سرد و تر
گوسفند: گرم و تر
بز: سرد و خشک
مرغ محلی: گرم و تر
خروس: گرم و خشک
جوجه مرغ: گرم وتر
ماهی: سرد و تر
میگو: گرم و تر
اردک: گرم و خشک
غاز: گرم و تر
بوقلمون: گرم و تر
کبک: گرم و تر
بلدرچین: گرم و خشک
قرقاول: گرم وتر
سار: گرم و تر
گنجشک: گرم و خشک
کبوتر: گرم و خشک
آهو: گرم و خشک
سیرابی: سرد و خشک
قلوه: سرد و خشک
مزاج ادویه جات
آویشن: گرم و خشک
اکلیل کوهی: گرم و خشک
بادیان رومی(رازیانه): گرم و خشک
برگ_بو: گرم و خشک
پونه کوهی: گرم و خشک
جوز هندی: گرم و خشک
خردل: گرم و خیلی خشک
دارچین: گرم و خشک
فلفل قرمز: خیلی گرم و خشک
زردچوبه: گرم و خشک
زعفران: گرم و خشک
زنجبیل: خیلی گرم و خشک
زنیان: گرم و خشک
زیره_سبز: خیلی گرم و خشک
زیره_سیاه: خیلی گرم و خشک
فلفل_سیاه: خیلی گرم وخشک
سماق: سرد و خشک
هل: گرم و خیلی خشک
میخک: خیلی گرم و خشک
گلپر: گرم و خشک
سیاهدانه: گرم و خشک
انیسون: گرم و خشک
گلرنگ: گرم وخشک
مزاج میوه جات
سیب: گرم و تر
انار: سرد و تر
به: معتدل
گیلاس: سرد و تر
آلبالو: سرد و خشک
آلو: سرد و تر
زردآلو: سرد و تر
گوجه سبز: سرد و خشک
آلو_سیاه: سرد و تر
آلوقطره_طلا: سرد و خشک
ازگیل: سرد و خشک
انجیر: گرم و تر
زیتون: گرم و خشک
زالزالک: سرد و خشک
انگور: گرم و تر
گلابی: گرم و تر
شفتالو: سرد و تر
موز: گرم و خشک
آناناس: گرم و تر
انبه: گرم و خشک
شلیل: سرد و تر
هلو: سرد و تر
خرما: گرم و خشک
رطب : گرم و تر
نارگیل:گرم وخشک
مزاج صیفی جات
خربزه: گرم و خشک
هندوانه: سرد و تر
طالبی: گرم و تر
گرمک: سرد و تر
دستنبو: گرم و تر
خیار: سرد و تر
کدوحلوایی: گرم و تر
گوجه فرنگی: سرد و تر
فلفل_دلمه ای: گرم و خشک
فلفل_سبز: گرم و خشک
کدو خورشتی: سرد و تر
بادنجان: سرد و خشک
مزاج بذرهای ملین
قدومه شیرازی: گرم و تر
تخم_مرو: سرد و تر
خاکشیر در آب گرم : گرم و تر
خاکشیر در آب سرد : سرد
بارهنگ: معتدل به گرم
سرشیر: سرد و تر
اسفرزه: سرد و تر
فرنجمشک: گرم و خشک
تخم_شربتی: گرم و تر
بالنگو: گرم و تر
تخم_ریحان: گرم و تر
مزاج سبزیجات
تره: خیلی گرم و کمی خشک
کلم_برگ: سرد
گل_کلم: سرد
ریحان: کمی گرم و خشک
جعفری: خیلی گرم و خشک
شنبلیله: گرم و خشک
گشنیز: سرد و خشک
ریواس: سرد و کمی خشک
مارچوبه: گرم و تر
قارچ: سرد و تر
لوبیاسبز: سرد و تر
خرفه: خیلی سرد
تربچه: گرم و خشک
پیازچه: گرم و خشک
نعناع: نسبتا گرم و خشک
ترخون: خیلی گرم و خشک
مرزه: نسبتا گرم و خشک
پونه: گرم و خشک
شاهی: گرم و نسبتا خشک
شوید: گرم و خشک
اسفناج: کمی سرد و تر
کرفس: سرد وتر
مزاج ریشه ها
شلغم: سرد و تر
ترب_سیاه: گرم و خشک
پیاز: معتدل به گرم
سیر: گرم و خشک
سیب_زمینی: سرد و تر
سیب_زمینی_ترشی: کمی گرم و تر
هویج فرنگی: گرم و تر
زردک: گرم و تر
کلم قمری: معتدل
موسیر: گرم و خشک
چغندر: گرم وتر
مزاج مغزهای گیاهی
بادام_هندی: گرم و خشک
گردو: گرم و خشک
بادام_درختی: کمی گرم و تر
پسته: گرم و خشک
بادام_زمینی: گرم و تر
بادام_کوهی:گرم و خشک
کنجد: گرم و تر
شاهدانه: گرم و خشک
تخمه_آفتابگردان: گرم و تر
تخمه_کدو: سرد و تر
تخمه_هندوانه: سرد و تر
تخمه_خربزه: گرم و تر
چلغوز: خیلی گرم وخیلی خشک
مزاج حبوبات وغلات
نخود: گرم و خشک
لوبیاسفید: معتدل
لوبیاچیتی: معتدل
لوبیاقرمز: معتدل
لوبیاچشم_بلبلی:معتدل
عدس: سرد و خشک
دال_عدس: معتدل
گندم: گرم و تر
جو: سرد و تر
جودوسر: معتدل
ماش: گرم
لپه: گرم و خشک
برنج ایرانی: معتدل
مزاج لبنیات
ماست: سرد و تر
شیر: کمی سرد و تر
کره: گرم و تر
دوغ: خیلی سرد و تر
سرشیر:.گرم و تر
خامه: سرد و تر
پنیر: سرد و خشک
کشک (اشکنه ی کشک) گرم و تر
قره_قروت: سرد وخشک
نظر بدهید