اسفناج یک نوع گیاه یک ساله با ساق و برگ لطیف است که میتوان در آش از آن استفاده کرد . اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکولهای بی ثباتی به نام رادیکالهای آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکالهای آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان دادهاند که که آنها میتوانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.
بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد میدانند، این سبزی فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است. به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوقالعاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز میدارد.
ارزش غذایی اسفناج
اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک میکند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری میتواند مانع از پرخوری شود. ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتیاکسیدانهای قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامینهای مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.
اسفناج و لاغری :
اسفناج دارای آهن ، پروتئین ،ویتامین، منیزیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و مورد نیاز بدن می باشد که به عنوان یک سبزی بسیار عالی شناخته می شود و برای چربی سوزی و باال بردن متابولیسم بدن بسیار تأثیر گذار می باشد و می توان از این سبزی بسیار عالی نیز برای کاش وزن استفاده کرد. از آنجاییکه اسفناج دارای کالری بسیار پایین می باشد می توان از آن به عنوان سالاد و قبل از غذا برای کنترل اشتها استفاده کرد
نظر بدهید