بارگیری...
خواص تخم کتان

خواص تخم کتان

آشنایی با تخم کتان :

تخم کتان (بذر کتان یا تخم بزرک) به دو شکل ظاهری یافت می‌شود: قهوه‌ای، و زرد طلایی (خود گیاه کتان بیش از ۲۰۰ گونه دارد). با تخم کتان روغن نباتی تولید می‌شود و به عنوان روغن کتان یا روغن بزرگ ، که یکی از قدیمی‌ترین روغن‌های تجاری است کاربرد دارد. این روغن خوراکی با فشردن سرد و گرم بدست می‌آید. روغن تخم کتان قرن‌ها به عنوان یک روغن خشک در نقاشی و پوشش لاک الکل استفاده می‌شود.

در بذر کتان گلیکوزید سیانوژنیک وجود دارد که ماده ایست پیش مرحله ای برای ایجاد طبیعی یا تولید صنعتی ماده بسیار سمی هیدروژن سیانید (HCN). از ۱۰۰ گرم بذر کتان می‌توان ۵۰ میلی‌گرم هیدروژن سیانید تولید کرد. مواد شیمیایی معده، در صورت مصرف مقدار عادی بزر کتان (اگر بصورت آرد یا کوبیده مصرف شود)، از مسموم شدن انسان جلوگیری می‌کنند و ضرری متوجه سلامتی انسان نمی‌شود. داغ کردن، پختن و سرخ کردن بذر کتان گلیکوزید‌ها را کاملاً خنثی می‌کند. در اواخر سال ۲۰۱۶ سازمان دولتی تغذیه در سوئد (Livsmedelsverket) نظریه خنثی شدن سموم آرد تخم کتان بوسیله گرما را زیر سئوال برده و اخطار داده که در مصرف احتیاط شود. سازمان دیگری تا امروز (اسفند ۱۳۹۵) این گفته را تأیید نکرده؛ ولی دانه‌های نکوبیده کاملاً بی ضرر هستند.

خواص دارویی تخم کتان
دانه‌های کتان در طب سنتی به صورت کامل یا کوبیده شده مصارف داخلی و خارجی دارد، از جمله برای درمان التهاب معده و روده، اختلالات دستگاه تنفسی، چشم، عفونت‌ها، سردرد، آنفلوآنزا، تب، روماتیسم و نقرس. تخم کتان منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، منیزیوم، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است. بذر کتان منبعی برای چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است. تحقیقات اخیر یافته‌اند که این تخم می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان پروستات، سرطان سینه و بیماری‌های قلبی نیز مؤثر باشد.

در مورد لاغر شدن با کمک تخم کتان باید دانست که این بذر گیاهی نقش مستقیمی در کم کردن وزن بازی نمی‌کند. خوردن تخم کتان با داشتن مواد فیبری فقط عامل می‌شود که مصرف‌کننده احتمالاً کمتر احساس گرسنگی داشته باشد و کمتر غذا بخورد. حالتی که بسیاری مواد غذایی دیگر، از جمله سبزی جات نیز می‌توانند برآورد کنند. خود تخم کتان انرژی زا محسوب می‌شود و می‌تواند وزن را بالا ببرد.

مصارف تخم کتان در آشپزی :
جوانه تخم کتان خوراکی و با عطر و طعم کمی تنداست. مصرف بیش از حد تخم کتان با آب ناکافی می‌تواند باعث انسداد روده شود.

هشدار درباره موارد منع مصرف تخم کتان :
مصرف داخلی تخم کتان می‌تواند عامل زایمان زودرس گردد
مصرف بیش از حد دانه‌های کتان با آب ناکافی می‌تواند باعث انسداد روده شود
زنان شیرده بهتر است از مصرف تخم کتان خودداری کنند

دانه های کتان و لاغری :

دانه های کتان به خاطر وجود امگا 3 ، فیبر و آنتی اکسیدان باال در کاهش وزن بسیار مؤثر هستند و یکی از سالم ترین و بهترین غذاهای جهان به شمار می روند ، پلی فنول که برای چربی سوزی و کاهش وزن بسیار مفید است در دانه های کتان به وفور یافت می شود و نسبت به سبزیجات و میوه ها مقدار بیشتری را می توان دانه کتان مشاهده کرد . دانه های کتان دارای اسید های چرب خوب هستند که برای سم زدایی ، کاهش کلسترول بد بدن و همچنین افزایش متابولیسم بدن بسیار مؤثر می باشد . مصرف دانه های کتان : دانه های کتان را می توان به اندازه یک قاشق چای خوری در آب گرم ریخته و هم بزنید و سپس میل نماید و یا اینکه دانه های کتان را برروی مواد غذایی ریخته و سپس میل نمایید ، البته دانه های کتان را می توان آسیاب نمود و مصرف آن برای افراد سالم تا حدود یک قاشق سوپ خوری مجاز می باشد و بهتر است برای شروع از مقدار کم آن استفاده کرد

نظرات کاربران

نظر بدهید