بارگیری...
خواص دارچین

خواص دارچین

دارچین Cinnamomum zeylanicum

خاصیت درمانی:
کنترل قند خون در دیابت نوع دو، افزایش گردش خون اندام محیطی

خانواده:
برگ بو (Lauraceae)

اندام دارویی :
پوست خشک شده ساقه گیاه

مزاج :
گرم و خشک

ترکیبات شیمیایی:
اسانس (که جزو اصلی آن سینام آلدئید و اوژنول است)، ترکیبات فنيل پروپانی و ترپنی، تانن ها، نشاسته، رزین و مانیتول

خواص درمانی دیگر:
رفع سوءهاضمه، افزایش اشتها، برطرف کردن حالت تهوع، دارو کمکی در درمان اسهال کودکان.

مقدار مصرف و روش تهیه:
سه نوبت در روز. در هر نوبت ۱ قاشق چای خوری سرخال دارچین را در نصف لیوان آب جوش ریخته، پس از مدت ۱۰ دقیقه آن را صاف کرده و همراه غذا میل نمایید

عوارض جانبی:
در مصرف زیاد سبب تحریک مخاطهای گوارشی می شود.

مصرف در بارداری و شیردهی:
مشکل خاصی دیده نشده است، ولی میزان مصرف از مقدار ذکر شده در بالا نباید بیشتر گردد.

موارد منع مصرف :
حساسیت به دارچین، زخم های معدی-رودهای

ملاحظات : اسانس دارچین نباید به صورت خوراکی یا موضعی مصرف شود.

درباره دارچین :

درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سری‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار میرود. در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌شد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند.

خواص داروئی دارچین

ترکیبات ضدآلزایمر دارچین حاوی دو ترکیب فوق العاده است که از مغز حفاظت می کنند. این دو ترکیب عبارتند از سینامیک الدهید و اپی کاتچین که مانع از تجمع پروتئین آسیب رسانی می شوند که باعث بروز آلزایمر می شود. پروتئین تاو (Tau) که باعث بروز زوال عقل می شود مشکلاتی در ارتباطات داخلی نورون ها ایجاد می کند. این پروتئین ها اتحاد و همکاری برخی از بافت های مغزی را دچار مشکل می کنند. دارچین به دلیل دارا بودن دو ترکیب مهم ذکر شده از بروز این مشکلات ممانعت می کند.

نتایج بررسی های دیگر نیز نشان می دهند که این ادویه علاوه بر پیشگیری از آلزایمر از ابتلا به بیماری قند نیز جلوگیری می کند. بهتر است بدانید حدود 20 درصد افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند در معرض آلزایمر قرار می گیرند.

دارچین روی میوه ها :

سیبی را با دقت بشویید و با پوست خرد کنید. مقداری پودر دارچین روی آن بپاشید و میل کنید. می توانید یک عدد پرتقال را نیز پوست بگیرید و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. سپس 25 گرم عسل را با 2 گرم پودر دارچین مخلوط کرده و روی آن بریزید. در این صورت پرتقالی شیرین و طعم دار میل خواهید کرد. علاوه بر این اگر به میوه ی پاپایا دسترسی دارید نیز می توانید آن را دو نیم کرده و مقداری ماست شیرین به آن بزنید و کمی پودر دارچین روی آن بپاشید و میل کنید. بعضی مطالعات علمی نشان دهنده اثرات ضد ویروسی دارچین میباشد بخصوص بررسی های علمی بر مؤثر بودن آن در بیماری نقص ایمنی اکتسابی HIV-1 را تاًیید کرده است. همچنین اثرات ضد دیابت نوع دو در مطالعات علمی گزارش شده است در یک گزارش نیز نشان داده شده که ماده استخراج شده از عصاره دارچین خاصیت جلوگیری از بیماری آلزایمر در مدل موش را دارا میباشد.
این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله منگنز، آهن و کلسیم و همچنین فیبر می‌باشد. رژیم غذایی پر دارچین می‌تواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد خواص آرایشی: به عنوان رنگ موی طبیعی استفاده می‌شود و به موها رنگ قهوه‌ای روشن می‌دهد.

ترکیب یک قاشق چای‌خوری دارچین با سه قاشق عسل، در کاهش ریزش مو کمک زیادی می‌کند. جهت استفاده این ترکیب را قبل از شست و شو به ریشه‌های مو بزنید و به مدت نیم‌ساعت صبر کنید

دارچین برای لاغری  :

دارچین دارای خاصیتی است که سطح قند خون را کنترل کرده و در کنترل اشتها نیز موثر می باشد و به همین دلیل خیلی از افراد از دارچین به عنوان طعم دهنده عالی برای چای ، قهوه ، ماست و ... استفاده می کنند . امروزه دارچین را فقط به عنوان یک ادویه نمی شناسند بلکه به عنوان ماده چربی سوز و شگفت انگیز نیز می شناسند ، مصرف روزانه دارچین می تواند نتایج خارق العاده ای را در کاهش وزن شما داشته باشد

منبع : ویکی پدیا - کتاب 100 گیاه معجزه اسا

نظرات کاربران

نظر بدهید