گشنیز
Coriandrum sativum
خاصیت درمانی :
ضد نفخ
خانواده:
جعفری (Umbellifera)
اندام دارویی:
میوه (تخم).
مزاج:
سرد و مرطوب
ترکیبات شیمیایی:
روغن فرار (شامل د- لینالول، کوریاندرول، آلفا پینن، لیمونن و ...)، فلاونوئیدها (مانند روتین)، کومارینها، اسیدهای فنلی، پرو تدينها، چربیها، نشاسته و قند
خواص درمانی دیگر:
ضد اسپاسم دستگاه گوارش (پیشگیری و کاهش دل پیچه)، دارا بودن خاصیت ضد قارچ و ضدباکتری و مصرف در درمان اسهال و عفونت های روده ای،اشتها آور، خوشبوکننده دهان، قاعده آور در زمان به هم خوردن نظم عادت ماهیانه، کمک به سوزاندن چربی های اضافی بدن
مقدار مصرف و روش تهیه:
سه نوبت در روز. در هر نوبت ۱ قاشق مرباخوری (۵-۲ گرم از تخم گشنیز را به مدت ۲۰ دقیقه در یک قوری چینی دم کرده، بعد از هر وعده غذایی میل کنید عوارض به ایجاد ورم معده، روده و نارسایی کلیه می گردد.
عوارض جانبی :
مصرف زیاد میوه گشنیز نوعی مستی همراه با خستگی ایجاد می کند که منجر مورد شیردهی نکته خاصی ذکر نشده است.
مصرف در بارداری و شیردهی: در بارداری باید با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف شود.
در موارد منع مصرف : مورد خاصی ذکر نشده است.
نظر بدهید