بارگیری...
عسل چیست ؟

عسل چیست ؟

محصولات کندو

محصولات کندوی زنبور عسل دارای ساختار اعجاز آمیزی است این محصولات دارای ویتامینها و مواد معدنی و امینو اسیدهای ضروری بدن میباشند و قادرند تامین کننده نیاز بدن به سه گروه از مواد غذایی عمده باشند. محصولات کندو شامل ۲۲ عنصر اساسی ونیز دارای ویتامینها و هورمونها و آنزیمهای شگفت انگیز می باشد و به همین علت بشر در تغذیه و حفاظت بدن به آن محتاج است.

بدن انسان قادر به تجزیه سریع مواد غذایی نیست به همین علت از فواید بسیار این مواد بی بهره مانده در نتیجه سیستم ایمنی بدن ضعیف می گردد و مقاومت خود را در مقابل بیماریها از دست می دهد.

بسیاری از انسانها برای بقای سلامتی خود و دسترسی به ویتامینها و مواد معدنی و بقیه مواد مغذی ضروری از گیاهان دارویی استفاده می کنند به همین منظور در برخی از نقاط دنیا محصولات کندو به عنوان مکمل غذایی مطرح شده و با بکارگیری شیوه های جدید از آن فراورده های جدید ساخته میشود.

مواد مغذی موجود در محصولات کندو منحصر به فرد بوده و به طور مصنوعی نمی توان آنها را ساخت . این اجزا دارای خصوصیاتی هستند که با تاثیر بریکدیگر عامل درمانی مناسبی محسوب می شوند .

مواد غذایی به ۶ گروه تقسیم می شوند که هر کدام از آنها برای سلامتی ما اهميت دارند. سه گروه از این مواد که کالری و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کنند شامل کربوهیدراتها و چربیها و روغنها است و سه گروه دیگر که برای سلامتی ضروری اند شامل آمینو اسیدها و مواد معدنی و ویتامین ها است. بسیاری از چربی ها و قندها و کربوهیدرات ها که در رژیم غذایی ما وجود دارند قادرند تا سلامتی ما را با خطر مواجه کنند از سویی فقدان مواد مغذی در رژیم غذایی سبب فقر غذایی می شود و مقاومت بدن در مقابل امراض کاهش می یابد محصولات کندوی زنبور عسل قادرند مواد ضروری بدن و ریز مغذی ها از جمله آمینو اسیدهای ضروری را تامین نماید.

عسل :
عسل جسمی چسبناک است که از شهد گل ها بدست میاید وزن مخصوص آن حدود 1.4 و ph ان 3.7 تا 4.5 میباشد. زنبور پس از مکیدن شهد گل بوسیله خرطوم آن را از راه مری به داخل کیسه عسلی میفرستد در آنجا مقداری از آب آن از راه جدار کیسه جذب خون شده و شهد کمی غلیظ میگردداز سوی دیگر از جدار کیسه ی عسلی مقداری دیاستاز به داخل شهد ریخته می شود. کیسه ی عسلی که محل ذخیره ی عسل وشهد است به وسیله یک کانال قیفی شک روده میانی ارتباط دارد هر گاه زنبور گرسنه شد بوسیله ماهیچه های اطراف عسلی فشار وارد میآورد که در نتیجه آن کانال قیفی شکل باز شده و مقدار عسل یا شهد به روده میانی رانده و در آنجا جذب بدن زنبور گشته و باعث رفع گرسنگی اش می شود .زنبور بقیه ی شهد را به کندویش حمل میکند و آن را به همان شکل نارس داخل سلولها میگذارد و هنگام شب که قادر به خارج شدن از کندو نیست آن را دوباره جذب مینماید تا شهد بطور کامل غليظ شود ومقدار آبش تا ۱۷ الی ۱۸ در صد پایین بیاید. چنین عسل غلیظی را عسل رسیده می نامند. عمومی ترین موارد استفاده از عسل قابلیت ترمیم زخمها و معالجه ی عفونت و تامین انرژی است. عسل ماده شیرین طبیعی است که توسط زنبور عسل با تغليظ نکتار و شهد گیاهان بدست می آید.
زنبور عسل با جستجو تا مسافت ۴۰۰۰۰ مایلی و شهد گیری از مقدار ۲ میلیون گیاه قادر است احتياجات یک کندو را تامین نماید.
بسیاری از مردم از عسل به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی استفاده می کنند و به همین علت می توان پیشنهاد کرد که از عسل در فرایند تهیه ی ماده ای به عنوان جایگزین شکر استفاده گردد. همه کربوهیدراتها چه قندهای ساده و چه قندهای مرکب تامین کننده ی انرژی بدن هستند آنها باید ابتدا به گلوکز تبدیل شوند تا قابل جذب در بدن باشند و بتوانند انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کنند
عسل دارای گلوکز و فروکتوز است در حالی که شکر سفید دارای ساکارز می باشد قندهای موجود در عسل براحتی جذب بدن شده و وارد سیستم گردش خون میگردند. بنابراین دستیابی به انرژی بدست آمده از آن نسبت به قند شکر آسانتر است. آنچنانکه گلیکوژن موجود در یک قاشق عسل در مدت ۱۰ دقیقه وارد سیستم گردش خون میگردد و تولید انرژی می کند.

طرز استفاده صحیح از عسل:
برای اینکه از خواص آنزیمی و آنتی اکسیدانی عسل بتوان استفاده کرد بهتر است عسل را در کوزه نگهداری نمود و هنگام مصرف به میزان مورد نیاز از آن برداشت کرد و با نوشیدنی گرم آمیخت با این روش ضمن جلوگیری از نابودی آنزیم ها به فعال شدن آنتی اکسیدانها نیز کمک می شود با قرار دادن عسل در رژیم روزانه می توان اثر سموم و نیز عفونتها را از بین برد. افزودن رویال ژل به عسل موجب می شود که برای نگهداری آن نیاز به دمای پایین و یا افزودن نگهدارنده نداشته باشیم.
کم کردن کریستالهای عسل مستلزم استفاده از حرارت بالا است که این حرارت منجر به خراب شدن و از بین رفتن آنزیم های طبیعی با ارزش آن می شود. مسئله کریستاله شدن عسل چندان مهم نیست، زیرا با گرم کردن تدریجی حالت مایع خود را باز می یابند عسلهایی که کریستاله شده اند بسیاری از مردم عسل را بانوشابه های گرم آمیخته مصرف می کنند گر چه منافع زیادی در گرم کردن آن وجود دارد اما این مسئله منجر به نابودی آنزیمها می شود .
بر طبق بررسیهای دانشگاه clemson در جنوب کرولین وقتی عسل گرم می شود فعالیتهای آنتی اکسیدانی آن افزایش می یابد.

عوامل موثر در خواص درمانی عسل :

باکتریها برای رشد نیاز به آب دارند و عسل ماده ای است که به جهت داشتن قند جاذب آب بوده به همین علت تحرک باکتریها در آن تقلیل یافته و درنتیجه فعالیتشان کاهش می یابد
آنزیم های گرده ی زنبور و بره موم که در عسل خام موجود است دارای خواص ضد میکربی و ضد ویروسی است و در سترون سازی زخمها ونیز خصوصیات سالم سازی عسل دخیلند.
گلوکز اکسیداز موجود در ترکیبات عسل با آب، پر اکسید هیدروژن را تولید می کند. دکتر پاو. ارارولا م. نویسنده ی کتاب رازهای سلامتی از اروپا در باره اثرات درمانی عسل می گوید : عسل غذای کاملی است که شامل مقدار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی قابل باند با ویتامینها هستند و نیز شامل همه ی ویتامینهای گروه Bمی باشد که برای هضم و نیز سوخت و ساز قندها مورد استفاده قرار می گیرد دارای کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سیلیکون و... است در برخی از انواع آن حدود ۳۰۰ میلی گرم ویتامین در هر ۱۰۰ گرم عسل وجود دارد.
رویدن برون در کتاب تقدس محصولات کندو دیدگاه فوق العاده ای نسبت به ترکیبات عسل داشته است. او در ارتباط با نقش عسل در درمان بیماری های تنفسی می گوید: من دریافته ام که عسل نابود کننده باکتریها، ضد حساسیت و ضد التهاب و خلط آور است و نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
دکتر پیتر مولان، عضو دانشگاه واکادو در نیوزلند بیش از ۷۰ سال در زمینه خصوصیات دارویی عسل تحقیق نموده و آزمایشات گسترده ای را در مورد واریته های مختلف عسل انجام داده است. دکتر مولان تفاوت خصوصیات دارویی عسل را در ارتباط با منطقه ارزیابی نموده و اعلام داشته که عسل دارای درجات مختلف اثر بخشی است و عامل اثرات ضد باکتریایی آن پراکسید هیدروژن است. مطالعات R . Bererdaun حشره شناس از دانشگاه llinoi نشان داد که عسل دارای مقدار شگفت انگیزی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدانها توان مبارزه با سموم خون و نیز پیشگیری از عفونتها را دارند. عسل ها دارای آنتی اکسیدان های متفاوتی هستند. عموما عسل های تیره تر دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری می باشند. و بر اساس دستاوردهای جدید، عسل ممانعت کننده در برابر قارچها و باکتریهاست و بر روی هلیکوباکترپیلورا اثر چشمگیری داشته است.

نظرات کاربران

نظر بدهید