خواص گیاه اسفرزه

خواص گیاه اسفرزه

اسفرزه
Plantago psyllium

خاصیت درمانی
ملین

خانواده:
بارهنگ (Plantaginaceae)

اندام دارویی:
دانه و پوست دانه

مزاج :
سرد و تر

ترکیبات شیمیایی:
موسیلاژ (حاوی د- گزیلوز، آل- آرابینوز و اسید آلدوبیوریک)، پروتئین، قند، روغن ثابت (حاوی گلیکوزیدی به نام اکوبین)، تانن.

خواص درمانی دیگر:
کاهش دهنده قند و کلسترول خون، کاهش دهنده اشتها و دفع کننده چربی های غذا.

مقدار مصرف و روش تهیه:
تعداد دفعات مصرف در روز بستگی به شدت یبوست بیمار دارد؛ ولی به طور معمول در یک نوبت و یک ساعت بعد از شام میل می گردد. در مصرف بزرگسالان
۱ - ۲ قاشق مرباخوری (۱۰-۵ گرم) و در مصرف اطفال بالای ۷ سال ۱ قاشق چای خوری (۳ گرم) از دانه را به مدت ۲ ساعت در ۱ لیوان آب ولرم خیس کرده و همراه ۲ لیوان آب بخورید.

عوارض جانبی:
ممکن است در برخی افراد واکنشهای حساسیتی ایجاد نماید. مصرف در بارداری و شیردهی: مورد خاصی ذکر نشده است.
موارد منع مصرف:
انسداد روده (ایلوس)، بیماران دیابتی که میزان قند خون آنها به سختی کنترل می گردد. ملاحظات: ۱ساعت قبل و ۲ساعت بعد از مصرف اسفرزه، بهتر است داروی دیگری مصرف نشود

نظرات کاربران

نظر بدهید