خواص ترنجبین

خواص ترنجبین

ترنجبین
Alhagi pseudoalhagi

خاصیت درمانی :
ملین (Laxative)

خانواده:
نخود (Fabaceae)

اندام دارویی:
ترنجبین صمغ حاصل از شاخه های گیاه خارشتر است.

مزاج:
کمی گرم ولی تر

ترکیبات شیمیایی:
ترکیبات قندی مانند منوساکاریدها (گلوکوز و فروکتوز)، دی ساکاریدها (سوکروز) و تری ساکاریدها (ملزیتوز) که به راحتی در آب حل می گردند.

خواص درمانی دیگر :
پایین آورنده تب ، خلط آور

مقدار مصرف و روش تهیه:
اطفال (۱۲-۵ سال): ۲-۱ قاشق سوپ خوری از ترنجبین را در یک لیوان آب گرم حل کرده و در یک نوبت (معمولا ۱ ساعت بعد از شام) میل کنند. ۲- بزرگسالان (سنین بالای ۱۲ سال): بسته به میزان یبوست بیمار ۷-۳ قاشق سوپ خوری از ترنجبین را در یک تا دو لیوان آب گرم حل کرده و در یک نوبت (معمولا یک ساعت بعد از شام) میل نمایند.

عوارض جانبی : عارضه خاصی ندارد.

مصرف در بارداری و شیردهی : مورد خاصی ذکر نشده است.

موارد منع مصرف: مورد خاصی بیان نشده است.

ملاحظات: محلول آماده شده ترنجبین باید در یخچال نگهداری شود.

نظرات کاربران

نظر بدهید