خواص خار مریم

خواص خار مریم

خارمریم
Silybum marianum

خاصیت درمانی :
کمک به بهبود بیماری های کبدی

خانواده :
آفتابگردان (Asteraceae)

اندام دارویی :
گل، دانه و برگ.

ترکیبات شیمیایی:
شامل ۳-۱ / ۵ درصد سیلی مارین است که مخلوطی از فلاوانولیگنان ها از جمله سیلی بین، سیلیمارین ۱، ایزوسیلیبینین A و B، سیلی کریستین سیلیمارین است. دانه های خارمریم حاوی ۳۰-۲۰ درصد روغن ثابت هستند که بیشترین درصد آن را اسید لینولئیک (۶۰ درصد) تشکیل می دهد. دانه ها همچنین حاوی ۳۵-۲۵ درصد پروتئین و مقداری موسیلاژ می باشد.

خواص درمانی دیگر:
محافظت از سلول های کبدی در برابر سموم، کمک به درمان هپاتیت و سیروز کبدی، کمک به درمان بیماری های صفراوی، کمک به درمان آلرژی های مزمن، افزایش دهنده شیر مادران، مهار آنزیمهای پراکسیداز و لیپو اکسیژناز کبدی

مقدار مصرف و روش تهیه :
سه نوبت در روز. در هر نوبت ۳ انگشت از اندام هوایی گیاه مقداری از گیاه که در سه انگشت جا میشود) و یا یک قاشق چای خوری از تخم گیاه را به مدت ۲۰ دقیقه در یک قوری چینی دم کرده، بعد از غذا میل کنید.

عوارض جانبی :
عارضه خاصی ذکر نشده است

مصرف در بارداری و شیردهی:
در شیردهی مؤثر است، ولی در بارداری حتما با مشورت پزشک استفاده شود.

موارد منع مصرف: مورد خاصی ذکر نشده است.

نظرات کاربران

نظر بدهید