خواص گل ختمی

خواص گل ختمی

ختمی (گل) Althaea officinalis

خاصیت درمانی :
ضد حساسیت در مصرف خوراکی و موضعی، نرم کننده سینه

خانواده:
پنیرک (Malvaceae)

اندام دارویی:
گل

مزاج :
سرد و تر

ترکیبات شیمیایی :
ماده قندی (مانند ساکارز)، موسیلاژ ، آمیدون ، اسانس و ...

خواص درمانی دیگر:
قطع کردن سرفه، برطرف کننده التهابات پوستی، کاهش دادن درد و التهاب گلو (در مصرف به صورت قرقره)، درمان التهاب معده (گاستریت)، رفع ورم ملتحمه (در مصرف موضعی).

مقدار مصرف و روش تهیه:
۳-۱ قاشق سوپ خوری (۳۰-۱۰گرم) از گل ختمی را در یک لیتر (۵ لیوان آب جوش ریخته، پس از مدت ۱۵ دقیقه آن را صاف کرده و در چند نوبت
طی روز هر بار یک لیوان ) میل نمایید. باید توجه داشت که دمای محلول حاصل در زمان مصرف باید حدود ۳۰-۲۵ درجه سانتی گراد (ولرم) باشد.

عوارض جانبی:
دم کرده گل ختمی به حالت بسیار سرد و یا بسیار گرم سبب تحریک مخاطهای گوارشی می شود و جذب داروهای دیگر را در مصرف همزمان به تأخیر می اندازد.

مصرف در بارداری و شیردهی: مورد خاصی ذکر نشده است.
منع مصرف: مورد خاصی ذکر نشده است.

نظرات کاربران

نظر بدهید