خواص گیاه روناس

خواص گیاه روناس

روناس Rubia tinctorum

خاصیت درمانی :
افزایش دهنده ادرار و کمک به دفع سنگهای کلیه و مثانه.

خانواده :
روناس (Rubiaceae)

اندام دارویی:
ریزوم (ساقه های زیرزمینی ) و ریشه گیاه.

مزاج :
گرم و خشک

ترکیبات شیمیایی:
گلیکوزیدی به نام اسید روبه ریتریک ، آلیزارین ، پورپورین ، روبیادین، گلوکز، مواد چرب و ...

خواص درمانی دیگر :
کاهش دهنده اوره خون، درمان یبوست های شدید و مزمن، اشتها آور، صفرا آور و کمک به هضم غذا

مقدار مصرف و روش تهیه :
روش اول: سه نوبت در روز. در هر نوبت ۱ قاشق مرباخوری سرخالی (۴-۱ گرم) از گرد ریشه را به مدت ۲۰ دقیقه در یک قوری چینی دم کرده، بعد از غذا میل کنید. روش دوم: ۳ / ۵-۱ قاشق سوپ خوری (۳۰-۱۵ گرم) از ریشه نیم کوب روناس را در ۵ لیوان آب (۱ لیتر) به مدت ۵ ثانیه بجوشانید و پس از مدت ۱۵ دقیقه آن را صاف کنید. از محلول به دست آمده یک ساعت بعد از هر غذا ۱ لیوان میل شود.

عوارض جانبی:
تغییر رنگ ادرار به قرمز (بی ضرر است).

مصرف در بارداری و شیردهی:
ممنوع است.

موارد منع مصرف:
کودکان زیر ۱۲ سال، افراد مبتلا به بیماریهای التهابی روده، مصرف مداوم بیش از ۸-۱۰ روز، دوران بارداری و شیردهی

نظرات کاربران

نظر بدهید