خواص زنجبیل

خواص زنجبیل

زنجبیل Zingiber officinale

خاصیت درمانی :
ضد نفخ، ضد تهوع (درمان بیماری حرکت)

خانواده :
زنجبیل (Zingiberaceae)

اندام دارویی:
ساقه های زیرزمینی (ريزوم).

مزاج :
گرم و خشک

ترکیبات شیمیایی:
نشاسته، پروتئین، چربی، روغن فرار (شامل منوترین ها، سی و...)، مواد رزینی (شامل کتون های فنلی غیر فرار به نام جینجرول)

خواص درمانی دیگر:
درمان سوء هاضمه ، کاهش دهنده ترشح اسید معده (بهبود حالت ترش کردن)، تقویت کننده میل جنسی آقایان، کمک به تقویت حافظه کام و فشار خون، کاهش دهنده سطح کلسترول خون

مقدار مصرف و روش تهیه:
حداکثر سه نوبت در روز، در هر نوبت نصف قاشق چای خرری ( 1-25/0 گرم ) از پودر زنجبیل را به صورت گرد تنها همراه غذا، یا به صورت دم کرده (پودر را در یک لیوان آب جوش ریخته، پس از مدت ۱۵ دقیقه آن را صاف کرده و بعد از غذا میل نمایید) و با به صورت جوشانده (پودر را در نصف لیوان آب به مدت ۱۰ ثانیه جوشانده و همراه غذا میل کنید)

عوارض جانبی:
بیش از مقادیر ذکر شده نباید مصرف گردد.

مصرف در بارداری و شیردهی:
بیماران دچار ناراحتیها و نارسائیهای قلبی، بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند (آسپرین، وارفارین، تیکلوپیدین و ...)، بیماران دیابتی

ملاحظات:
در بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا و همچنین اولسر معده با احتیاط مصرف شود

نظرات کاربران

نظر بدهید