خواص سدر

خواص سدر

سدر Ziziphus spina-christi

سِدر سرده ی درختی است از تیره مخروطیان که شباهت زیادی با کاج دارد، ولی از کاج بسیار تنومندتر و بلندتر می‌شود، و تا بیش از سه هزار سال عمر می‌کند. شاخه‌های درخت سدر کشیده و دور یگدیگر است. سدر بومی کوه‌های هیمالیای غربی و منطقه مدیترانه می‌باشد. شاخه‌های این درخت کشیده است و برگش مانند کاج سوزنی می‌باشد. چوب این درخت سفید و ضخیم می‌باشد و در برخی گونه‌ها چوب کمی سرخ‌تر می‌باشد. میوه این درخت شبیه کاج است.

 

خاصیت درمانی : ضد قارچ در مصرف موضعی , ضدعفونی کننده (در مصرف موضعی)، رفع کننده التهابات پوستی

خانواده : عناب (Hamnaceae)

اندام دارویی: برگ

مزاج: گرم و خشک

ترکیبات شیمیایی،:

تانن، استرول های گیاهی (مانند بتاسیتوسترول و بتاسیتوسترا گلوکوزید)، ساپونین ابلين لاكتون (عامل کف کنندگی)، ساپونین های گلیکوزیدی هیدروکربن های اشباع شده (نوناکوزان) و استرها.

 

مقدار مصرف و روش تهیه :

۴ قاشق مرباخوری از پودر برگ سدر را با حجم آبی معادل ۲ لیوان آب مخلوط کنید. سپس خمیر حاصله را به مدت نیم تا یک ساعت در تماس با موضع مورد نظر (بدن و یا پوست سر قرار دهید. پس از گذشت این مدت زمان، خمیر را برداشته و موضع را کمی با آب گرم شستشو دهید.

عوارض جانبی:

احتمال سفیدشدن موی سر در مصرف موضعی مداوم برای پوست سر

مصرف در بارداری و شیردهی:

مورد خاصی ذکر نشده است.

موارد منع مصرف: مورد خاصی ذکر نشده است.

خواص دیگر سدر

  • قابض است.
  • ملین است.
  • مسکن است.
  • ضد التهاب، ضد انگل، ضد بیماری‌های مقاربتی، ضد سوزش مجاری ادراری و صفرا بر است.

احادیث

حضرت رسول (ص): هر کس درخت خرما یا سدری را آب دهد گویا تشنه‌ای را سیراب کرده است.

حضرت رسول (ص): ای علی برو و از طرف خداوند و پیامبر خدا (ص) بگو، نفرین خدا بر کسی که درخت سدر را قطع کند.


فواید بی نظیر سدر برای پوست

با این نسخه‌های طبیعی لایه‌برداری کنید، با ریزش مو بجنگید و پوستتان را شفاف کنید.
 درست است که سبک زندگی افراد به گونه‌ای شده که آن ها را هر روز بیشتر از روز قبل از طبیعت دور می‌کند اما کیست که نخواهد زیبایی طبیعی صورتش را با گیاهانی که در طبیعت موجود است، حفظ نکند ؟ یکی از گیاهانی که می‌توانید برای به دست آوردن زیبایی طبیعی روی آن حساب کنید، سدر است.
 
سدر از آن گیاهانی است که تقریبا همه قسمت‌های آن در زیبایی و سلامت بدن شما می‌تواند مورد استفاده قرار ‌گیرد. وقتی بدانید که سدر پوست را خنک می‌کند و موها را حالت می‌دهد و کلی فواید دیگر برای پوست و مو دارد دیگر آسان از کنار این گیاه نمی‌گذرید. البته اگر قرار باشد از سدر برای زیبایی‌تان استفاده کنید، باید کاربرد آن را در موارد مختلف و قسمت‌های متعدد بدانید. دکتر علیرضا عباسیان؛ متخصص طب سنتی درباره خواص این گیاه جادویی و کاربرد آن در زیبایی توضیح می‌دهد.

 اگر پوستی کشیده‌ می‌خواهید
سدر یکی از گیاهانی است که در طب سنتی به آن قابض می‌گویند. همین خاصیت سدر باعث فشردگی و تقویت اعضا می‌شود و در اصل اعضا را از سستی و شلی درمی‌آورد. نام دیگر سدر «کنار» است که گیاهی خوشبو و دارای مزاج سرد و خشک است. میوه‌ این گیاه هم به شکل سنجد است و در مناطق جنوبی ایران موجود است. واقعیت این است که اغلب اجزای سدر خاصیت دارویی دارد. میوه، برگ، شکوفه و حتی ریشه سدر قابل استفاده است.
مرهمی بر زخم‌های قدیمی
برای بهبود جای زخم هم می‌توان از سدر استفاده کرد. البته اگر جای زخم اسکار گذاشته و عمیق باشد نمی‌توان چندان امید داشت که سدر کاری بکند اما اگر زخم سطحی باشد می‌توان پودر آن را با آب مخلوط کرد و روی زخم مالید و بعد از چند دقیقه بشویید. یادتان باشد دفعات زیادی باید این کار را انجام دهید.
 نسخه‌ای برای گرمایی‌ها
میوه سدر قبل از میوه شدن شکوفه‌ای می‌دهد که ضماد آن را می‌توان برای رفع عرق‌سوز شدن پا در حمام استفاده کرد. روش استفاده از آن به این ترتیب است که شکوفه را خشک کرده و بعد آسیاب می‌کنند و پودر آن را با مقداری آب مخلوط می‌کنند. اگر بخواهید پوست را هم همراه با عرق‌سوز درمان و تقویت کنید، بهتر است سه قاشق پودر شکوفه، دو لیوان آب و دو قاشق سرکه را با هم مخلوط کرده و در حمام روی نقاط عرق‌سوز شده قرار دهید. بگذارید این ترکیب ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی نقاط عرق‌سوز شده باقی بماند. این کار اگر دو بار در روز انجام شود بعد از دو تا سه روز عرق‌سوزی برطرف می‌شود.
لایه‌برداری‌ با برگ سدر
برگ سدر در ترکیبات آرایشی و شامپوها زیاد استفاده می‌شود. از این برگ ضمادی تهیه می‌شود که اگر بدن را با آن بشویند، به ترمیم زخم‌ها و پاکسازی پوست کمک می‌کند. استفاده از سدر در افرادی که پوستی چرب دارند، راحت‌تر است. اگر بخواهید سدر اثر معمولی داشته باشد با آب و اگر بخواهید اثرش تقویت شود با کمی سرکه و آب مخلوط کنید و خوب که به هم خورد روی پوست بمالید و بگذارید خشک شود بعد با دست به صورت دورانی آن را ماساژ دهید و در اصطلاح اسکراب کنید. در واقع با این کار شما پوست را می‌سایید. این حرکت کمک می‌کند لایه‌برداری خوبی انجام شود و علاوه بر این پوست تمیز شود.
 اگر پوستی نرم و شفاف می‌خواهید
از خواص زیبایی این گیاه این است که باعث نیکویی رنگ رخسار می‌شود. در صورتی که مشکل پوست شما کدری آن است و می‌خواهید پوستی شفاف داشته باشید، بهتر است سدر را با روغن بادام تلخ مخلوط کرده یا با ماست ترکیب کنید و تازه به تازه استفاده کنید.

نظرات کاربران

نظر بدهید