خواص شنبلیله

خواص شنبلیله

شنبلیله
Trigonella foenum-graecum

خاصیت درمانی :
کاهش دهنده قند خون

خانواده:
نخود (Fabaceae)

اندام دارویی:
دانه

مزاج :
گرم و خشک

ترکیبات شیمیایی:
ساپونین ها (شامل ساپوژنین های استروییدی مانند دیوسژنین و تن)، آلكالوئيدها (مانند تریگونلين)، روغن های ثابت (حاوی اسیدهای غیراشباع)، کیات پروتئینی (غنی از تریپتوفان)، کلسیم و آهن، ویتامین های آ، ب 1، ث و اسید نیکوتینیک، ترکیبات کومارینی

خواص درمانی دیگر:
نیروبخش و تقویت کننده در افراد مبتلا به ضعف عمومی بدن، اشتها آور، کاهش دهنده کلسترول خون، افزاینده ترشح شیر، خلط آور و ملین

مقدار مصرف و روش تهیه:
۱۲-۶ قاشق سوپ خوری (۱۲۰-۶۰ گرم) از دانه های شنبلیله را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در ۵ لیوان آب (معادل ۱ لیتر) می جوشانیم. از این محلول بعد از هر وعده غذایی ۱ لیوان میل می گردد.

عوارض جانبی :
در مصرف طولانی مدت و یا در صورت حساسیت به شنبلیله ممکن است عوارض ذیل ایجاد گردد: تحریکات پوستی، سردرد، تهوع، طولانی کردن مدت زمان انعقاد خون و شیردهی، (اثر شبه کاهش شدید قند خون اکسی تونینی)، باید با احتیاط کامل مصرف گردد.

مصرف در دوران شیردهی :
در بارداری به واسطه آثار تحریکی بر روی رحم توصیه می شود.

ملاحظات: در بیماران مصرف کننده داروهای ذیل با احتیاط مصرف گردد: ترکیبات |-Mao ا(مانند سلژیلین، ترانیل سیپرومین، موکلوبماید و...)، داروهای ضد انعقاد خون (مانند وارفارین، آسپرین و مشتقات آن، تیکلوپیدین).

نظرات کاربران

نظر بدهید