خواص شیرین بیان

خواص شیرین بیان

شیرین بیان
Glycyrrhiza glabra

خاصیت درمانی :
ضد التهاب دستگاه گوارش

خانواده :
نخود (Leguminosae)

اندام دارویی:
ریشه

مزاج :
گرم وتر

ترکیبات شیمیایی :
گلیسیریزین، گلوکز و ساکارز، اسپاراژین، رزین کومارین ها، اسیدهای هیدروکسی سینامیک، فلاونوئیدها (شامل جفت ایزومرهای شالکونی و فلاوانونی

خواص درمانی دیگر:
درمان التهاب و زخم معده (گاستریت)، درمان زخم دوازدهه خلط آور و برطرف کننده سرفه های عصبی

مقدار مصرف و روش تهیه:
سه نوبت در روز، در هر نوبت ۱ قاشق مرباخوری سرخالی (2-۴گرم ) از پودر ریشه را به مدت 4۰ دقیقه در یک قوری چینی دم کرده، بعد از غذاء بعد از غذا میل کنید حداکثر میزان مصرف روزانه ۸ گرم است.

عوارض جانبی:
در مصرف مداوم و زیاد شیرین بیان ممکن است عوارض ذیاب فشار خون، افزایش دفع پتاسیم از بدن (هیپوکالمی) و در نتیجه ایجاد ضعف عضلانی، کاهش یافتن میزان ادرار

مصرف در بارداری و شیردهی:
در بارداری ممنوع است، ولی در شیردهی نکته خاصی نی نشده است.

موارد منع مصرف: بالا بودن فشار خون، مبتلا بودن به نارسایی کلیوی و یا سیروز کبدی

نظرات کاربران

نظر بدهید