انواع فراوردههای لبنی
-
این فراورده ها میتواند به صورت سنتی و یا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را میگذراند تولید شود.
-
سرشیر، چربی بسته شده شیر پس از جوشاندن شیر در روی آن که مزه ای خوشایند دارد.
-
خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته میشود یا در روش صنعتی مستقیم از شیر خام گرفته میشود.
-
کره، چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل میشود.
-
پنیر، از راه مایه زدن به شیر یا افزودن سرکه که شیر را دَلَمه میکند فراهم میکنند. سپس این بخش دلمه شده را که جامد آبکی است از آب پنیر جدا کرده و درون پارچه ای زیر فشار میگذارند تا آبش در رود. گفتنی ست روش های زیادی برای درست کردن پنیر هست و پنیر انواع بسیار زیادی دارد.
-
ماست، از راه افزودن باکتریهای استرپتوکوک و لاکتوباسیل یا همان مایه که شیر را تخمیر میکند حاصل میشود.
-
کشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست میآید.
-
تَرف یا سُج یا قره قروت، خوردنی ای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست میآید.
-
مَسکه، کره ایکه از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست میآید، به آن کره دوغی هم میگویند.
-
دوغ، به دو شیوه بدست میآید: 1 آمیختن آب و ماست؛ 2 زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه(کره دوغی) که این دوغ ترش تر است.
-
پینو، نوعی کشک است
-
لور، پنیر دلمه شده سفت نشده است که مزه ای شیرین دارد
-
آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن می نشیند و افزودن آرد بدست میآید.
-
دورده یا دووِه، باقیمانده ترش و شور مزه کره ای که داغ شده و روغنش جدا شده است.
-
روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مسکه بدست میآید.
-
شکر پنیر، شیرینی ای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم میشود.
-
بستنی، خامه ایست که به آرامی یخ بسته است. گاه قدری ثعلب نیز بدان میافزایند.
-
شیر غنیشده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفته است؛ معمولاً به آن شکر هم میافزایند.
-
شیر خشک، با پراندن آب شیر به صورت صنعتی به دست میآید.
-
خامه ترش، خامه ایست که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیده است.
-
کفیر، نوشابه ای خوشمزه شبیه به دوغ که از افزودن دانه های کفیر یا همان مایه کفیر به شیر و تخمیر شیر فراهم میشود.
لبنیات کم چرب و لاغری :
لبنیات حاوی ویتامین D و کلسیم هستند که برای تقویت عضالت بدن و همینطور کاهش چربی های بدن بسیار مفید است ، البته توصیه می شود که از لبنیات کم چرب استفاده شود تا سرعت متابولیشم بدن افزایش یابد و کاهش وزن راحت تر صورت گیرد . محققین اعالم کرده اند که افرادی که روزانه از لبنیات کم چرب استفاده می کنند نسبت به افرای که از این ماده مفید و مغذی بهره نمی برند دو برابر بیشتر کاهش وزن دارند
نظر بدهید