خواص لوبیا

خواص لوبیا

لوبیا Kidney bean

لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفي وبالا رونده که بدور درختان و یگاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تيز است که شامل سه برگچه بشکل قلب مي باشد .

گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باريك و غلاف مانند است که دانه های لوبیا در آن قرار درد .

از پوست و دانه های لوبیا هنگامکیه لوبیا سبز است استفاده مي شود که بنام لوبیای سبز معروف است ولي هنگامیکه پوست غلف سفت مي شود دانه هاي داخل آن بصورت لوبياي خشك که برنگ قرمز یا سفید مي باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .

خواص داروئي:

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است

ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می کند

درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است

سنگ کلیه را برطرف می کند

سینه و ریه را نرم می کند

آب را از بدن خارج می سازد

لوبياي سبز مقوي قلب است

نيروي جنسي را تحريك مي کند

قاعده آور است

كلسترول خون را پائین می آورد

ضد سرطان است

براي رفع بیماریهای قلبی مفید است

بدلیل داشتن مقدرزبادي الياف روده ها را تمیز می کند

فشار خون را پائین می آورد

یبوست را برطرف می کند

در استعمال خارجي در لوبیا را خیمر کرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .

 طرز استفاده:

جوشانده : مقدر 30 گرم لوبياي خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف کرده و يك فنجان قبل از هر غذا بنوشید

لوبياي پخته : لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود و بمقدر يك فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده مي توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف کرد .

سوپ لوبيا : از نظر داشتن مواد پروتئيني و الياف بسیار مفید است . سوپ لوبیا را با جعفري و گشنیز و هویج بیزید .

مضرات  :

لوبيا بعلت داشتن پروتیئن براي شاخاصي که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریك خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می کند باید بمقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنرا قابل هضم کرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ، آب تازه روی آن بریزید و بپزید .

نظرات کاربران

نظر بدهید