خواص نارگیل

خواص نارگیل

کلیات گیاه شناسي

 نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت مي شده است . در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائي وجود دارد .

مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان يك غذاي اصلي مصرف مي کنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده ميبرند. ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد که می گوید هر کس که درخت نارگیل مي كارد برای خودش و برای بچه هایش ،لباس ، ظرف ، نوشابه ، غذا و خانه درست مي کند .

نارگیل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیکین به کانادا وارد مي شود .مقدر بسیار کمي نارگیل در فلوریدا توليد مي شود که به مصرف داخلي مي رسد.

نارگیل درختي است که بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا يك متر مي رسد.

برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مرکب از چند برگچه باریك و دراز است. طول برگچه ها حدود يك متر مي باشد. رنگ ها سبز روشن است.

میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه هاي مختلف است .

میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجي آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتي و داخل آن نیز صاف و سخت مي باشد . در قاعده نارگیل سه سوراخ ديده مي شود که چشم هاي نارگیل نامیده مي شود . برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل ناميده مي شود این سوراخها را باید با جسم نوك تیزی باز کرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چکش آنرا بشکنید و اگوشت داخل آن استفاده کنید . البته می توانید بعد از بیرون کشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشکند .

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عد نارگیل می دهد . نارگیل هنگامیکه نارس است مقدر یبشتري شير در دولي بتدریج میوه مي رسد مقدرشير آن کمتر مي شود .

برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب کنید که سنگین باشد ضمنا آنرا تکان دهید که صدای شیر داخل آنرا بشنوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است . تركيبات شيميايي:

گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اکسیداز و کاتالاز مي باشد .

در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلف مانند هیستدین ، آرژینین لیزین ف تایروزین ، تریپتوفان ، پرولین لوسین و الانین موجود است.

همانطور که گفته شد به مایعي که در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته مي شود . ولي باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که بان شیر نارگیل گفته مي شود . و در اکثر مورد منظور از شیر نترگیل شیر است که از گوش نارگیل گرفته مي شود .

خواص داروئي:

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است

1) نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.

2) حرارت داخلی بدن را افزايش مي دهد

3) برای خوشبو کردن دهان مفید است

4) ضعف کبد را درمان می کند

5) برای برطرف کردن بواسیر مفید است

6) ادرار را زیاد می کند

7) درد مثانه را رفع می کند

8) زخم های بدن را مدا.. مي کند

9) کرم معده و روده ، مخصوصا رکم کدو را از بين مي برد

10) برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است

11) ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است

12) ریشه درخت نارگیل برای ناراحتي هاي کبدي مانند یرقان مفید است

13) دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است

14) برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید

خواص شیر نارگیل

1 - شیر نارگیل هم ملين و هم ضد اسهال است

2-برای رفع اسهال خونی مفید است

3-برای برطرف کردن آب آوردگي بدن از شیر نارگیل استفاده کنید

4-شیر نارگیل ضد سم است

5-برای پائین آرودن تب مفید است

6-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است

خواص روغن گوشت نارگیل

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید

1- برای معالجه بیماریهای پوستی بکار می رود

2-حافظه و هو ش را تقویت می کند

3-درد مثانه را رفع می کند

4-کرم کدو و رکمهای دیگر روده را دفع می کند

5- در درمان کمر درد موثر است

6-معالج بواسیر است

7-محرك نيروي جنسي است

مضرات :

نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می کند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود. چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه هاي ترش ، لیمو و یا هندوانه بخورند . خوردن آن براي سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالي تولید نمیکند .

نظرات کاربران

نظر بدهید