عسل کلپوره از بهترین باغات و مزارع منحصر به فرد خراسان جنوبی تهیه می شود .
سرشاراز ویتامین A , C می باشد و هضم کننده عالی غذاست . تقویت کننده معده ، روده و قوای جنسی می باشد , شیرافزا است و شیرمادران را افزایش می دهد .
آرامبخش است و استرس واضطراب را ازبین می برد و دردرمان سوختگی و میگرن فوق العاده مفید می باشد . زردی و آسم را برطرف می کند .
عسلی که درطبیعت از تعداد بی شمار گل تهیه شده باشد و نتوان نقش عمده یک گل رادرتهیه آن تعیین کرد ، عسل چهل گیاه نام دارد.این عسل مخلوطی از عسل مناطق جنگلی شمال ایران وکوهستان های زاگرس شمالی است که اغلب پوشیده ازگل گون است .
عسل شوید در فصل تابستان از باغات و دشت های اصفهان , اژه و وزنه تهیه می شود .
این عسل عطر ملایم بهار نارنج را دارد و روشن تر و کمی رقیق تر از سایر عسل هاست . این عسل از اوایل فروردین تا اواسط این ماه در باغ های شمال ایران و جنوب کشور برداشت می شود .
عسل خارشتر معروف به عسل سیاه یا ترنجبین است که دارای رنگی بسیار تیره و مزه ای خاص می باشد . درصد ساکاروز بسیار پایینی دارد به همین دلیل برای افرادی که به بیماری های قندی مبتلا می باشند مفید است
عسل مریم گلی حاصل شهد گل های طبیعی مریم گلی می باشد و خواص درمانی این گیاه را نیز داراست .