بارگیری...
خواص لبنیات

خواص لبنیات

انواع فراورده‌های لبنی

  • این فراورده ها میتواند به صورت سنتی و یا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را می‌گذراند تولید شود.

  • سرشیر، چربی بسته شده شیر پس از جوشاندن شیر در روی آن که مزه ای خوشایند دارد.

  • خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته میشود یا در روش صنعتی مستقیم از شیر خام گرفته می‌شود.

  • کره، چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل می‌شود.

  • پنیر، از راه مایه زدن به شیر یا افزودن سرکه که شیر را دَلَمه می‌کند فراهم می‌کنند. سپس این بخش دلمه شده را که جامد آبکی است از آب پنیر جدا کرده و درون پارچه ای زیر فشار می‌گذارند تا آبش در رود. گفتنی ست روش های زیادی برای درست کردن پنیر هست و پنیر انواع بسیار زیادی دارد.

  • ماست، از راه افزودن باکتری‌های استرپتوکوک و لاکتوباسیل یا همان مایه که شیر را تخمیر می‌کند حاصل می‌شود.

  • کشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست می‌آید.

  • تَرف یا سُج یا قره قروت، خوردنی ای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست می‌آید.

  • مَسکه، کره ایکه از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست می‌آید، به آن کره دوغی هم می‌گویند.

  • دوغ، به دو شیوه بدست می‌آید: 1 آمیختن آب و ماست؛ 2 زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه(کره دوغی) که این دوغ ترش تر است.

  • پینو، نوعی کشک است

  • لور، پنیر دلمه شده سفت نشده است که مزه ای شیرین دارد

  • آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن می نشیند و افزودن آرد بدست می‌آید.

  • دورده یا دووِه، باقیمانده ترش و شور مزه کره ای که داغ شده و روغنش جدا شده است.

  • روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مسکه بدست می‌آید.

  • شکر پنیر، شیرینی ای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم می‌شود.

  • بستنی، خامه ایست که به آرامی یخ بسته است. گاه قدری ثعلب نیز بدان می‌افزایند.

  • شیر غنی‌شده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفته است؛ معمولاً به آن شکر هم می‌افزایند.

  • شیر خشک، با پراندن آب شیر به صورت صنعتی به دست می‌آید.

  • خامه ترش، خامه ایست که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیده است.

  • کفیر، نوشابه ای خوشمزه شبیه به دوغ که از افزودن دانه های کفیر یا همان مایه کفیر به شیر و تخمیر شیر فراهم می‌شود.

لبنیات کم چرب و لاغری :

لبنیات حاوی ویتامین D و کلسیم هستند که برای تقویت عضالت بدن و همینطور کاهش چربی های بدن بسیار مفید است ، البته توصیه می شود که از لبنیات کم چرب استفاده شود تا سرعت متابولیشم بدن افزایش یابد و کاهش وزن راحت تر صورت گیرد . محققین اعالم کرده اند که افرادی که روزانه از لبنیات کم چرب استفاده می کنند نسبت به افرای که از این ماده مفید و مغذی بهره نمی برند دو برابر بیشتر کاهش وزن دارند

نظرات کاربران

نظر بدهید