عسلی که درطبیعت از تعداد بی شمار گل تهیه شده باشد و نتوان نقش عمده یک گل رادرتهیه آن تعیین کرد ، عسل چهل گیاه نام دارد.این عسل مخلوطی از عسل مناطق جنگلی شمال ایران وکوهستان های زاگرس شمالی است که اغلب پوشیده ازگل گون است .
عسل شوید در فصل تابستان از باغات و دشت های اصفهان , اژه و وزنه تهیه می شود .
این عسل عطر ملایم بهار نارنج را دارد و روشن تر و کمی رقیق تر از سایر عسل هاست . این عسل از اوایل فروردین تا اواسط این ماه در باغ های شمال ایران و جنوب کشور برداشت می شود .
عسل خارشتر معروف به عسل سیاه یا ترنجبین است که دارای رنگی بسیار تیره و مزه ای خاص می باشد . درصد ساکاروز بسیار پایینی دارد به همین دلیل برای افرادی که به بیماری های قندی مبتلا می باشند مفید است
عسل مریم گلی حاصل شهد گل های طبیعی مریم گلی می باشد و خواص درمانی این گیاه را نیز داراست .
ژله سلطنتی در غدد شیری زنبور عسل ترشح می شود که در سر و اطراف مغزش قرار دارد . در ترکیبات این ماده مغذی مواد پروتئینی زیادی وجود دارد .
بره موم ماده رزینی چسبناکی است که زنبورهای عسل آنرا از روی درختان و گیاهان جمع آوری کرده و از آن برای چسباندن اجزای داخلی کندو و ضد عفونی کردن سلول هایشان و همچنین مومیایی کردن موجودات بزرگی که در کندو می میرند استفاده می کنند .
گرده گل در وهله اول قبل از هرچیز یک تقویت کننده طبیعی است که وضعیت عمومی شخص را بهبود می بخشد و تنظیم کننده عمل روده , رفع کم خونی , رفع حساسیت , افزایش اشتها , نیروزایی , جبران کمبود مواد معدنی , افزایش شیر مادران و درمان یبوست موثر است .